Sökordsoptimering med fokus på resulat

Sökordsoptimering ! Vi finns i Stockholm

Sökordsoptimering. Först tar vi fram en strategi utefter vilka tjänster du vill få in fler förfrågningar på eller vilka produkter du vill sälja mer av. Vad kan dina potentiella kunder tänkas söka på? Hur söker du själv på Google? Här tänker vi oss in i dina kunders situation. Någon som är ute efter hjälp av en “elektriker” kan ju exempelvis söka på ”elföretag Norrtälje”, ”bra elektriker Norrtälje” . För att ta del av förfrågningarna som görs på Google behöver du/vi arbeta med sökordsoptimering för att ”ranka din sida högt på Google.

seo tjänster

Här är 5 viktiga punkter för sökordsoptimering:

  1. Välj relevanta sökord: Välj nyckelord som är relevanta för ditt innehåll och vad användare faktiskt skulle söka efter. Gör sökordsundersökningar för att hitta sökord med hög volym i ditt ämne som har låg konkurrens.
  1. Inkludera nyckelord i sidrubriker och beskrivningar: Inkludera dina målsökord i dina sidtitlar, beskrivningar och rubriker. Dessa områden har stor betydelse för sökmotorer och påverkar klickfrekvensen.
  1. Använd nyckelord naturligt i innehållet: Strö dina sökord naturligt i innehållet. Överoptimera inte genom att proppa in sökord på ett onaturligt sätt. Skriv för människor, inte sökmotorer.
  1. Bygg interna länkar: Länk till annat relevant innehåll på din webbplats för att hålla användarna engagerade. Detta hjälper också sökmotorer att genomsöka och indexera ditt innehåll, och överföra länkvärde och auktoritet till anslutna sidor.
  1. Skaffa externa länkar: Sikta på att skaffa externa länkar av hög kvalitet från andra auktoritativa webbplatser som länkar till ditt innehåll. Externa länkar hjälper till att öka din ranking och få hänvisningstrafik. Erbjud länkar till andra i utbyte mot länkar till din sajt. .

Fasta pris på våra paket

För att lyckas med sökordsoptimering ? 

Då måste SEO-experter identifiera vilka termer internetanvändare skriver in i sökmotorer för att hitta webbplatser som rör deras intressen. Detta kräver en förståelse för användarnas avsikt samt en konkurrensanalys. När relevanta nyckelord har identifierats bör SEO-utövare välja de som erbjuder den högsta kvalitén och kvantiteten av trafikpotential. Kvaliteten kan fastställas genom att utvärdera relevansen av varje potentiellt nyckelord för webbplatsens innehåll och mätningar av användarnas avsikt, t.ex. avvisningsfrekvens och genomsnittlig tid på sidan. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till konkurrensnivån för ett nyckelord när man väljer fraser för målgruppsanpassning.

Du kan känna dig trygg vi har ett helt teknik team som bevakar din Sökordsoptimering, vi följer dina besökare hur dom beter sig och vad dom söker på för att hitta dig. Vi arbetar med google analytics som du givetvis har full överblick över. Utöver det får du rapporter så du kan följa vårt arbete. 

Sökordsoptimering är en viktig del av framgångsrik sökmotoroptimering (SEO). Det innebär analys, urval och placering av relevanta nyckelord i webbplatsens innehåll. Syftet med sökordsoptimering är att optimera en webbplats synlighet i de organiska sökresultaten för givna sökfrågor. Genom att använda mycket relevanta nyckelord i innehållet syftar SEO-utövare till att öka trafiken från organiska sökningar.

FAQ
FAQ - Sökordsoptimering

För att attrahera Google som sökmotor finns det flera hundra punkter att att optimera men här tittar vi på dom vanligaste. Man ska även komma ihåg att inget projekt är det andra likt. SEO handlar om att göra hemsidan relevant så att Google vill “ranka” den högt. Det går inte att lura Google med ex gömda sökord. Tänk alltid att om du vill ha bra position på et sökord så måste du ha relevant information som beskriver det ”sökordet” på din hemsida.

En annan viktig del av sökordsoptimering är att strategiskt placera dessa termer i webbplatsens innehåll för att maximera deras räckvidd och relevans hos både användare och sökmotorcrawlers. Optimalt placerade nyckelord kommer att förekomma i titlar, rubriker, metabeskrivningstaggar, text i brödtexten, ankartext för länkar och alt-taggar för bilder. Utövare bör också vara uppmärksamma på att optimera interna länkar; genom att länka mellan sidor eller blogginlägg som innehåller målinriktade nyckelord ger detta webbsidorna större betydelse i rankningssyfte.

Förutom att se till att webbplatsens innehåll innehåller optimerade nyckelord i hela strukturen förändras algoritmerna ständigt med ny utveckling som naturlig språkbehandling (NLP), vilket gör det allt viktigare att webbplatser skrivs i enlighet med mänskligt beteende, såsom läsbarhet och sammanhang, snarare än att enbart fokusera på att proppa varje mening med nyckelord utan sammanhang eller flöde.

 

I takt med att SEO fortsätter att bli mer sofistikerad så gör även sökordsoptimering det, vilket kräver att utövarna håller sig uppdaterade om industritrender och bästa praxis. För att säkerställa framgång är det viktigt att SEO-proffs är proaktiva när det gäller att forska om aktuella strategier både när det gäller tekniker utanför sidan, t.ex. länkbyggande, och tekniska aspekter, t.ex. att förbättra sidornas hastighet genom caching eller att minimera de kodfiler som används på alla webbsidor. Sammanfattningsvis kan man säga att ett korrekt genomförande av effektiv sökordsoptimering kommer att resultera i högre placeringar i organiska sökresultat som leder till fler kvalificerade besökare och samtidigt bidrar till att öka varumärkeskännedomen hos målgrupperna med tiden.

Sökordsoptimering är samma sak som: Sökmotoroptimering – sökoptimering – seo (search engine optimisation). Kärt barn har många namn – Läs mer vad Wiki säger!

Innan du börjar måste du först göra en sökordsanalys, för att veta precis vad du ska optimera och vilka sökord du ska använda. Kanske har du ett Google Ads konto där du kan se dina söktermer. Fundera annars på hur du tror att dina kunder tänker när dom vill hitta ett företag som ditt.

Sökord är ett ord som ex ”elektriker” medans sökfras ”jour elektriker i solna” är en sökfras. Vi har idag blivit så bra på att söka efter information på Google så dom flesta söker mer på långa frågor än ”sökord” eftersom vi vill försäkra oss om att vi får en så  relevant träff lista som det bara går.

Bra fråga…bravo! Nej det kan du inte 🙁
Hela principen med Google är at du måste ha information på din hemsida och skriva om ditt ”sökord” för att Google ska tycka att din hemsida är relevant. Så om du kanske har en produkt/tjänst som ex; 
Du har ett företag som säljer inredning (lampor,ljusstakar osv). Då har du nog döpt dina produkter till  lampan Astrid. Så söker man på lampan Astrid så kommer du nog upp bra på Google för du är så unik på det medans om man söker på ex industrilampor så gör du det inte. Hur löser man detta nu då? Jo då får du skapa en landningssida som du döper till  industrilampor och där går du all in på sökorden industrilampor. Text om industrilampor, bilder osv. Nu har du en bra chans att bli synbar på sökordet/sökfrasen ”industrilampor”.

Bra fråga…bravo! Nej det kan du inte 🙁
Hela principen med Google är at du måste ha information på din hemsida och skriva om ditt ”sökord” för att Google ska tycka att din hemsida är relevant. Så om du kanske har en produkt/tjänst som ex; 
Du har ett företag som säljer inredning (lampor,ljusstakar osv). Då har du nog döpt dina produkter till  lampan Astrid. Så söker man på lampan Astrid så kommer du nog upp bra på Google för du är så unik på det medans om man söker på ex industrilampor så gör du det inte. Hur löser man detta nu då? Jo då får du skapa en landningssida som du döper till  industrilampor och där går du all in på sökorden industrilampor. Text om industrilampor, bilder osv. Nu har du en bra chans att bli synbar på sökordet/sökfrasen ”industrilampor”.

Faktum är att en god strategi för all SEO är att jobba med kvalitet och naturlighet. Idag vet vi att det här är ett koncept som håller. Sajter som byggs och underhålls på detta vis fortsätter att vara aktuella. De blir bara bättre och bättre för varje månad som går och det är också något som leder till bättre synlighet online.

Att tänka långsiktigt är smart. Varje steg som tas bör vara genomtänkt. Dessutom kommer den här typen av sökoptimering vara mycket lättare att underhålla och jobba vidare med. Du bygger din SEO på en grund som gör att allt arbete som följer står stadigt även då det blåser nya vindar på SEO-marknaden!

Så fungerar sökalgoritmer på Google

Det finns många punkter att ta hänsyn när man arbeter med sökordsoptimering. Google ändrar & utvecklar ständigt sina algoritmer. Med tanke på hur mycket information som finns på nätet skulle det vara nästintill vara omöjligt att hitta det du söker efter om inte Google hjälpte till. Googles rankningssystem är utformade för att göra just det nämligen att gå igenom hundratals miljarder hemsidor i deras sökindex och hitta de mest relevanta och användbara resultaten på bråkdelen av en sekund och visa dem på ett sätt som gör det enkelt för dig att hitta det du söker efter.

Jag vill veta mer!
close slider