Få din hemsida att klättra högt på Google

Fem knep som får din hemsida att klättra högt på Google

1.Välj rätt sökord att jobba med.
Börja med att hitta ett sökord som du vill att din hemsida ska komma upp på Googles första sida, dvs en top 10 placering. Här vill du hitta ett sökord som är relevant för din verksamhet och där det borde ligga ett köpintresse bakom. Välj inte ett ord som det är för hög konkurrens på.
Om du tex är elektriker och har din verksamhet i Örebro så kan ordet “elektriker Örebro” vara ett bra sökord. Att bara jobba med ordet “elektriker” kommer troligtvis blir för svårt att ni en top 10 placering. Ett tips är att Google lite själv och se vad du får för förslag från Google på.

2. Se till så din sida laddar sig snabbt.
Det sägs att om Amazon.com skulle ha 1 sekund längre tid för att ladda upp sig så skulle dom tappa 2 miljarder i omsättning per år. Nu kanske konsekvenserna skulle vara lika stor för er men Google belönar användarvänlighet. En sida som är seg att ladda uppfattas som oproffsigt och irriterande moment för användaren.
Ni kan kolla status på er sida på Google PageSpeed Tool
Det som oftast gör att er sida segar är ni har tunga bilder som behöver komprimeras.

3. Fyll din sida med bra information
Av fem tips på SEO så har vi nu kommit till nummer tre.
Om det nu är sökordet “elektriker Örebro” som ni vill komma högt upp med så ska ni fylla er sida med information som handlar om att ni är en elektriker i Örebro.  Kom gärna med tips på vad tex vad mans ska tänkta på när man anlitar en elektriker eller vad man kan förvänta sig för prisbild, allt för att besökaren ska få en positiv bild av er och få hen att stanna kvar på sida.
Dock kan ni inte upprepa sökordet om och om igen på sidan utan tänk att ni har mellan 300-500 ord på sidan och ditt sökord ska då finnas ca 1,5 % av den totala ordmängden. Så i detta fall ca 5-6 ggr.

4. Rätt metabeskrivning
Metabeskrivningen är en text som kortfattat beskriver sidans innehåll. Texten syns inte visuellt på sidan utan läggs som en HTML-tag i sidans header. Texten ska då innehålla det sökord som vi tänkt att synas på. Dvs det som ni fick i punkt 1. Syftet är här att Google ska ranka upp er och sedan ska metabeskrivning locka användaren att klicka på er hemsida. Metabeskrivningen uppgår till max 320 st tecken.

5. Länka till er sida
Denna punkt kan vara lite svår. Men en populär sida som andra hemsidor länkar till får score av Google. Be tex vänner och underleverantörer länka till er hemsida. Kan ni dessutom få dom att skriva något om er på deras hemsida så är det extra bra. Bra länkar kan man annars köpa in. Var dock vaksam vilka länkar ni köper. Här kan ni vända till oss om ni vill köpa länkar eller får råd om hur ni ska går till väga.

Fem knep som får din hemsida att klättra högt på Google
Jag vill veta mer!
close slider