En Meta Ads Byrå Som Ger Resultat

Vi är en Meta Ads byrå som finns i Stockholm

Vad är Meta Ads ? 

Meta Ads, tidigare känt som Facebook Ads, är en av de mest effektiva och populära plattformarna för digital annonsering i dagens online-värld. Med en enorm användarbas som inkluderar Facebook, Instagram, Messenger och Audience Network, erbjuder Meta Ads företag en unik möjlighet att nå en bred och målinriktad publik. Den här texten kommer att ge en översikt över hur Meta Ads fungerar och de olika stegen som är involverade i processen att skapa och hantera annonser.

Översikt av Meta Ads

Meta Ads är en annonseringsplattform som tillåter företag att skapa annonser som visas för användare på olika plattformar som ingår i Meta:s ekosystem. Annonsörer kan välja mellan en rad olika annonsformat, inklusive bildannonser, videoannonser, karusellannonser och mer. Genom att använda Meta:s avancerade målgruppsverktyg kan annonsörer också rikta sina annonser baserat på demografisk information, intressen, beteenden och mer.

Instagram_icon
En snabb steg för steg guide att skapa Meta Ads
 1. Skapa ett annonskonto

För att komma igång med Meta Ads behöver du ett annonskonto. Detta kan du skapa genom att logga in på Meta Business Suite (tidigare Facebook Business Manager) och följa instruktionerna för att ställa in ett konto. Här kan du hantera alla dina annonskampanjer, betalningsmetoder och tillgångar.

 1. Definiera dina mål

Innan du skapar en annons är det viktigt att ha tydliga mål för vad du vill uppnå. Meta Ads erbjuder flera olika kampanjmål, inklusive varumärkesmedvetenhet, räckvidd, trafik, engagemang, appinstallationer, videovisningar, leadgenerering, meddelanden, konverteringar och försäljning. Valet av mål kommer att påverka hur dina annonser optimeras och vilka typer av annonsformat som är tillgängliga.

 1. Målgruppsinställningar

Meta Ads erbjuder detaljerade målgruppsinställningar som låter dig nå exakt de personer som är mest relevanta för ditt företag. Du kan skapa anpassade målgrupper baserat på faktorer som plats, ålder, kön, språk, intressen, beteenden och mycket mer. Det finns också möjligheten att skapa lookalike-målgrupper, som är baserade på dina befintliga kunders profiler.

 1. Annonsplaceringar

Nästa steg är att välja var dina annonser ska visas. Meta Ads erbjuder flera placeringar, inklusive Facebooks nyhetsflöde, Instagram-flöde och Stories, Messenger, och Audience Network, vilket inkluderar tredjepartsappar och webbplatser. Du kan antingen välja automatisk placering, där Meta väljer de bästa placeringarna för att optimera dina mål, eller manuella placeringar om du vill ha mer kontroll.

 1. Budget och schema

Du måste också ställa in en budget för dina annonskampanjer. Meta Ads erbjuder två huvudsakliga budgetalternativ: daglig budget eller livstidsbudget. Den dagliga budgeten är det genomsnittliga beloppet du är villig att spendera per dag, medan livstidsbudgeten är det totala beloppet du vill spendera under hela kampanjens varaktighet. Du kan också välja ett schema för när dina annonser ska visas, baserat på datum och tid.

 1. Skapa annonser

Nu är det dags att skapa själva annonserna. Du kan välja mellan olika format som enkla bilder, videor, karuseller, slideshows och samlingar. Meta Ads ger dig verktyg för att skapa engagerande och visuellt tilltalande annonser direkt i plattformen. Det är viktigt att anpassa dina annonser för att passa målgruppen och placeringarna du valt.

 1. Övervaka och optimera

Efter att dina annonser har lanserats är det viktigt att kontinuerligt övervaka deras prestanda. Meta Ads erbjuder detaljerad analys och rapportering som hjälper dig att förstå hur dina annonser presterar. Du kan se mätvärden som räckvidd, engagemang, klickfrekvens och konverteringar. Baserat på dessa data kan du göra justeringar och optimera dina annonser för att förbättra resultaten.

Slutsats

Meta Ads är ett kraftfullt verktyg för digital marknadsföring som ger företag möjlighet att nå sina målgrupper med precision och effektivitet. Genom att följa dessa steg – från att definiera mål och målgrupper, till att skapa och övervaka annonser – kan du maximera avkastningen på dina annonseringsinvesteringar och driva framgång för ditt företag.

Kontakta vår Meta Ads specialist

Tomas Bergström 
tomas@hjalmarcompany.se
076-1636047 
08-

Om vårt samarbete med Pokerlistings
Om vårt samarbete med Jucomi Bygg

Meta Ads Byrå med fokus resultat

När du överväger att anlita en meta ads-byrå, är det viktigt att noggrant utvärdera deras kapacitet och hur väl de matchar dina behov. Här är fem viktiga saker att tänka på:

 • Erfarenhet och expertis:
  Kontrollera byråns erfarenhet och kompetens inom meta-annonsering. Be om referenser och studera tidigare kampanjer de har hanterat. En byrå med bevisad framgång i din bransch är oftast en säkrare satsning.
 • Strategisk kompetens:
  Förstå hur byrån utformar och implementerar sina strategier. Fråga om deras metodik för att analysera målgrupper, skapa annonser och optimera kampanjer. En byrå med en datadriven och innovativ strategi kan ofta leverera bättre resultat.
 • Kommunikation och rapportering:
  Effektiv och transparent kommunikation är avgörande. Se till att byrån erbjuder regelbunden rapportering och uppdateringar om kampanjens prestanda. Detta hjälper dig att hålla koll på framstegen och göra nödvändiga justeringar i tid.
 • Budget och prissättning:
  Diskutera din budget och förstå byråns prissättningsmodell. Var tydlig med vad som ingår i deras tjänster och se till att det inte finns några dolda kostnader. Jämför detta med andra byråer för att säkerställa att du får ett rimligt pris för det värde de erbjuder.
 • Kundservice och support:
  Utvärdera nivån på kundservice och support som byrån tillhandahåller. Det är viktigt att ha tillgång till en dedikerad kontaktperson eller ett team som snabbt kan svara på dina frågor och lösa eventuella problem som uppstår under kampanjens gång.
 • Genom att noga överväga dessa faktorer kan du göra ett mer informerat val och öka sannolikheten för att hitta en meta ads-byrå som kan leverera positiva resultat för ditt företag.
Utmärkt
Baserat på 39 recensioner
Sef Altaihi
Sef Altaihi
2021-08-23
Här snackar vi världsklass service och världsklass kvalitet! Vi är supernöjda!
Maria Wirlée
Maria Wirlée
2021-01-28
Kompetent byrå som vet vad de pratar om
Catharina Grönberg
Catharina Grönberg
2021-01-28
Rekommenderas varmt!
Lotta Christersdotter
Lotta Christersdotter
2021-01-28
Tack Kicki för grym hjälp att synas med mitt företag bättre/Lotta
Ann-Marie Melin
Ann-Marie Melin
2020-05-16
Kanon företag
Tobbe Winterqvist
Tobbe Winterqvist
2020-04-23
En firma som vet och kan det dom håller på med 👍
Saga Hartikainen
Saga Hartikainen
2019-04-12
Det finns Webbyråer och så finns det Webbyråer som erbjuder det där extra som gör att man som kund bara kan slappna av - För ingen kan göra jobbet bättre. Hjalmar & Company är exakt detta.. Jag är så nöjd med websidan & all annan fantastisk hjälp jag fått. så oerhört proffsiga, lyhörda och kreativa! Rekommenderar dem varmt.
Vanliga frågor & Svar

Allt är helt beroende på hur stor konkurrensen ser ut på Google i din bransch. Tex sökordet ”städfirma” kommer att kosta mer än att optimera upp ”mekanisk verkstad” 

Du kan alltid ladda ner vår prislista så få du en fingervisning om vad det kan kosta. 

Hjalmar & Company är en SEO Byrå med kontor i Stockholm. Vi har kunder i hela landet som vi erbjuder SEO till fasta priser.  Vi är det lite mindre företaget med dom stora resurserna och målar upp rätt förväntningar och levererar mer än vad du förväntar dig. Vårt företag har många års erfarenhet från sökmedia, vi var med när du köpte annons i telefonkatalogen. Under de åren märkte vi att många var missnöjda med servicen och att du som företagare inte fick förståelse av din kontaktperson på hur din bransch fungerar. Det har vi tagit med oss.

Syftet med en effektiv Google lösning är att öka antalet inkommande förfrågningar. Vi har effektiva smarta lösningar som ofta ger dig som kund en bra avkastning på din investering hos oss.

En stor nyckel när det kommer till Google och något som är vår spetskompetens är att välja rätt strategi. Att hitta vägar och lösningar där just ditt företag kan konkurrera och vara ett relevant alternativ för den som letar leverantörer av produkter eller tjänster.

Vi är inga trollkarlar (eller ibland är vi det) och vi lovar sällan guld och gröna skogar när vi börjar ett samarbete. Vi sätter ett pris och en rimlig förväntan på vår tjänst och sen om du som kund accepterar det så kommer du med stor sannolikhet bli en nöjd kund

seo byrå

Något som är mycket viktigt när det handlar om att jobba med SEO och få fler besökare till en hemsida är givetvis att engagera dessa besökare. Kom ihåg att besökare som engageras och tar kontakt med dig kan dra in många fler kunder via rekommendationer. Om du har en hemsida som är bra på att skapa kontakter och även jobbar med sociala medier för ytterligare interaktion med nya och existerande kunder kan det vara en stor hjälp. Vi jobbar parallellt med att förbättra din rank på sökmotorer så att det kommer fler besökare. Och med att få dessa att kommunicera med dig och sprida ordet.
 
En skräddarsydd plan spar tid och pengar

Något vi på Hjalmar & Company SEO byrå har insett är att varje företag har olika behov. Inget projekt ser exakt ut som ett annat. Ibland måste vi gå in och ändra om på en hemsida.

Det kan krävas:

– Att vi skapar nytt innehåll
– Att vi lägger till interaktiva funktioner
– Att vi skapar ny media
– Att vi byter server och får upp hastigheten på sajten

Listan med åtgärder för själva hemsidan kan bli ganska lång och det är viktigt att noga se på de förbättringar som krävs. Om vi börjar från 0 så kommer vi givetvis att se på de önskemål som finns och bygga sajten i enlighet med dessa. Är vi med från start blir det mycket enklare att bygga en grund som du sedan kan bygga vidare på med eller utan oss.

När vi kommer in i bilden då du redan har en väl fungerande hemsida som inte ger dig den trafik du hade önskat så kanske vi gör vissa justeringar på sajten för att sedan jobba vidare med viktiga bitar som till exempel länkar. Vi hjälper till med analys för vad som bör göras och en smart plan för hur detta ska ske i praktiken. Det här är något som gör att vi kan spara tid och pengar på projektet.

 
Facebook-sida

Vi är dessutom noga med att ge dig en god bild av vad du kan förvänta dig. Du kanske ber om att vi ska hjälpa dig med en massa trafik till din hemsida samt många nya medlemmar på din Facebook-sida. Det är vårt jobb att se närmre på hur detta ska gå till och precis vilka ord du borde synas med online för att du ska få trafiken som faktiskt leder till sälj.

Tillsammans kan vi bena ut vad som behöver göras och jobba fokuserat och målmedvetet med detta. Det här är en mycket spännande process som ofta öppnar dörrar vars existens du inte ens var medveten om!

Det går också bra att vända sig till oss för hjälp med analys. Det är lätt att bli hemmablind. Särskilt när du har jobbat med en sajt länge och kanske fått hjälp med den av olika SEO proffs. När du låter oss ta en titt på din hemsida så gör vi det med fräscha ögon. Vi kan hitta de felande länkarna och ge dig förslag på vad som skulle kunna förändra bilden.

Det går bra att vända sig till oss för att ta reda på vad det är som inte fungerar. Vi är en SEO byrå med lång erfarenhet av att marknadsföra företag och hemsidor. Med bred kunskap om vad som fungerar och vad som kan sätta käppar i hjulet så är vi duktiga på att se bristerna.

Men det ska också sägas att vi också kommer att se på det som faktiskt fungerar. Många missar denna bit. Om du redan nu gör något som är mycket bra men som inte räcker hela vägen till toppen så kan vi lyfta detta. Det är ju bra mycket lättare att få upp ett plan i luften om det redan rullar på startbanan med god hastighet.

Vi hjälper dig att trycka ner gaspedalen så att de insatser som du har jobbat på rätt sätt med får ännu mer kraft och tar dig hela vägen upp bland SEO-molnen!

 

Google

Det ska sägas att detta arbete med starka egenskaper som inte riktigt räcker hela vägen är viktigt när du vill få snabbare resultat. Detta utesluter ju inte att vi samtidigt jobbar med det genomgripande målet om att få mycket mer trafik till din sajt med svårare nyckelord.

Fast arbetet med det du redan nu rankar med är lite som en snöboll som har börjat rulla nerför en slänt. När Google och andra sökmotorer ger din sajt mer respekt och du rankas högre för ord och uttryck som kanske inte har rekordmycket trafik så påverkar det resten av SEO arbetet.

Vi är en SEO byrå som kan hjälpa dig med detta och se till att dra nytta av allt bra som din sajt redan nu har genom att knuffa lite extra där det redan rullar på!

Det är ingen hemlighet att Google vill se länkar från andra sajter för att ta din sajt på allvar. Dels ska det finnas länkar internt som visar att sidorna på din sajt har med varandra att göra. Dels handlar det om att få länkar från andra relevanta hemsidor. Detta kallas för off page SEO.

Länkar som kommer från andra sajter ses som en form av röster på din sajt. Det går att se rent praktiskt hur länkarbetet leder till högre rank på Google. Men bara om du jobbar med rätt typ av länkar och förståelse för hur länkkraft fungerar.

 

Länkfusk

Tyvärr finns det bolag som drar nytta av att folk bara har förstått att de behöver länkar. Inte att det ska vara kvalitetslänkar. Om du har gått på ett erbjudande om flera tusen länkar för en spottstyver så har du också insett vad det ledde till.

I bästa fall hände det inget med din sajt och i värsta fall så landade den snabbt i sandlådan då Google räknade ut att det rörde sig om länkfusk och inte äkta röster på din hemsida.

Länkkraft som fungerar kommer från gedigna samarbeten där sajter länkar till dig för att det finns ett samband. Vi kan hjälpa dig med äkta länkar av detta slag. Vi har kontakter med rätt sajter där du på ett naturligt sätt kan vara med och synas i innehåll med länkar och information om dig och din verksamhet.

Det här är det som kan kallas för naturliga länkar som kräver lite mer kunskap och givetvis goda kontakter. Det är något som du bara kan få av en SEO byrå som jobbar på ett seriöst sätt. Vi rekommenderar bara seriösa länkar som ger verklig kraft och vi har kontakterna som krävs för detta!

Vi strävar mot att vara bästa SEO byrån för varje uppdrag vi får. Det betyder att vi måste jobba lyhört. Det är dina önskemål som står i fokus. Vi använder den spetskompetens som vi har samlat på oss för att hjälpa dig där du är nu för att komma dit du vill.

Vi vet att SEO är en föränderlig bransch. Vissa metoder och strategier tycks dock aldrig bli förlegade. Här kan vi nämna kvalitet som ett viktigt nyckelord. En god SEO-grund är en god investering oavsett om året är 2003 eller 2030. Sedan är det förstås så att form och arbetssätt kan förändras och det är något som vi är väl medvetna om.

Vi har dock lärt oss att kvalitativt SEO arbete är något som lönar sig. Det är också något som ger den grund som krävs för att du ska kunna jobba vidare och justera i enlighet med nya trender och behov. På så vis använder vi vår erfarenhet och kunskap för att fortsatt vara bäst på SEO!

I och med att vi själva är en mindre SEO byrå i Stockholm och Mora så förstår vi ditt behov av en personlig kontakt och SEO arbete som du har råd med. Vi vet att ett mindre företag som börjar komma igång online inte alltid har möjlighet att investera de summor som större bolag lägger på sin marknadsföring online.

Med oss får du SEO till fasta priser i enlighet med dina faktiska behov. Det är också på grund av detta som vår metod är så efterfrågad av små och medelstora företag. Genom att bena ut precis vad som behöver göras och förklara detta på ett sätt som du förstår så vet du precis vad du lägger pengarna på.

Vi jobbar på ett effektivt sätt och kan på så vis hjälpa dig med kostnadseffektiv SEO som är hållbar nu och i framtiden.

 
Ärlig SEO med ett rimligt pris

Om vi skulle beskriva hur vi jobbar med en mening så blir det ärlig SEO med ett rimligt pris. Vi kan inte lova guld och gröna skogar. Den som gör det inom SEO ljuger. Men vi har jobbat tillräckligt länge med detta för att veta vad som fungerar och vad som inte gör det.

Dessutom hänger vi med i utvecklingen och i de uppdateringar som kommer från Google. På så vis kan vi se till att de SEO projekt vi tar på oss hanteras på bästa möjliga sätt. Vårt mål är att du som kund ska få en god avkastning på den investering du gör hos oss.

Med rätt strategi kortar vi ner vägen till målet och drar även ner på kostnaderna för SEO arbetet. Vi hittar vägar och lösningar som gör att du kan konkurrera med de som redan är på väg uppför Google-berget.

Genom att sätta ett pris för det projekt vi erbjuder och tala om vad vi tänker göra för pengarna så vet du från start vad som gäller. Du kan acceptera eller inte. Det är ditt val. Men vi kommer att göra allt vi kan för att lyckas!

Några exempel på de första sökmotorerna som blev framgångsrika för en större publik var Webcrawler, Altavista och Yahoo. Nuförtiden är Google den främsta sökmotorn i hela världen men konkurrerar med Yandex. Yandex är den största i Ryssland och av Baidu är störst i Kina.

Här hemma i Sverige använder vi mest Google och verbet ”att googla” har blivit synonymt med att söka efter något i en sökmotor. 

Google är alltså nutidens Gula sidorna.

Det som vi kallar för en Sökordsanalys är vilka tänkbara fraser din målgrupp kommer söka efter innan du börjar bygga din sajt. En god sökmotoroptimerad sajt innehåller som ett uppslagsverk där varje enskild sida handlar om ett specifikt ämne. Det kan kräva en hel del tankeverksamhet att välja ut vilka ord och fraser du vill ha med.

Sökordet ”cyklar” till exempel har en hög sökvolym så om du skulle ha en fysisk cykelbutik i Rättvik så skulle sökordet ”cyklar rättvik” vara ett mycket bättre sökord och mindre konkurrans. Det skulle leda till att du skulle synas högt upp på Google då det nyckelordet är mer specifikt/unikt.

Syftet med sökmotoroptimering är att nästan alltid nå bredare än på några stora utvalda sökord. Ordet long-tail inom SEO menas att ta positioner på sökord du inte ens kan tänka dig att någon söker efter. Om du har en webshop och har produkttyper så vill du inte bara driva trafik på dem som du erbjuder utan du vill också driva trafik på dem i kombination med alla möjliga andra ord. En stor del av alla sökningar innehåller 4 ord eller fler. Om du säljer fiskedrag vill du vara etta i sökresultatet på just ”fiskedrag” men även på sökord som ”bra fiskedrag för abborre”.

Om du vill ta reda på hur många som söker efter en viss fras eller ett visst ord så kan du använda dig av Googles egna verktyg Keyword Planner. Det är gratis men det behövs ett Google Ads-konto som du aktivt annonserar på. Du kommer sen få en uppskattad siffra på antalet sökningar i månaden på de sökord du anger och även få förslag på liknande eller relaterade sökfraser och sökvolymen på dessa.

Det som utgör själva ryggraden för utformningen av Googles sökmotoralgoritm är länkar och det är absolut nödvändigt för en lyckad satsning på sökmotoroptimering. Denna inriktning inom sökmotoroptimering kallas ibland för off page-optimering. Med det menas att jobba med yttre signaler för att få en sajt att synas högre upp i sökmotorerna. Tanken bakom länkkraften i Googles algoritm är att en länk till en sida innebär en “röst” på sidan. Ju fler och starkare röster en sida har desto högre förtjänar den att synas i sökresultatet.

Du får en strategisk projektledare som planerar, rapporterar och håller ihop projektet medans du sitter lungt i båten. Din SEO-tekniker sköter det löpande arbetet medans en Systemutvecklare ser över större strukturella förändringar och Copywriter med vana att attrahera sökmotorer skriver SEO anpassade texter. Designer för att öka värdet för de besökare som kommer till webbplatsen från en sökmotor Du kan känna dig trygg eftersom vi har ett helt team som bevakar dina positioner och som följer dina besökares beteende. Vi följer även vad dom söker på för att hitta dig. Vi arbetar med Google Analytics som du givetvis har full överblick över. Utöver det får du även rapporter så du kan följa vårt arbete. Vill du läsa mer om våra priser eller slå oss en signal eller läs mer här!
VÄLKOMMEN TILL VÅR SEO BYRÅ!

Sökmotoroptimering

Google Analytics är ett statistikverktyg som Google tillhandahåller helt kostnadsfritt. Du installerar en kodsnutt på hemsidan sen kan du se hur många besökare du har på den hemsida, var trafiken kommer ifrån & mycket mer.

Sökmotoroptimering

Google Search är ett gratis verktyg som hjälper dig att hålla koll på, upprätthålla och felsöka webbplatsens placering i Googles sökresultat. Det är här du ser till att Google kan hitta och söka igenom webbplatsen

Ahrefs

Här har du ett bra verktyg för SEO. Du kan se Domain Rating (DR) , URL Rating (UR) , Totala antalet externa länkar som pekar till er webbplats. Organiska sökord – Totalt antal sökord som er domän rankar i topp 100.

Ahrefs

Få den mest uppdaterade, lättanalyserade SEO-rankningsinformationen (SERP) på alla dina webbplatser. nternationell spårning stöds på alla populära sökmotorer och webbplatser, inklusive organiska skrivbords- och mobilresultat och andra sökelement.

Pingdom tool

Här kan du testa hastigheten på den hemsida och få bra tips på hur du förbättrar den.

Google Page Speed

Här har du Google egen Page speed test där du kan testa hastigheten på den hemsida och få bra tips på hur du förbättrar den.

Välkommen in till oss för ett möte & kaffe finns alltid tillgängligt!

Hjalmar & Company AB
Industrivägen 19
171 48 Solna
08-12 89 60 95
info@hjalmarcompany.se

Jag vill veta mer!
close slider