Nyheter
Tips &Trix
Trender

Vad kostar det att driva en e-handel?

Om du ska starta e-handel har denna fråga antagligen slagit dig någon gång. Vad kostar det egentligen att starta och driva en webbutik? Självklart går det inte att ge dig något specifikt pris – men vi kan berätta vilka typer av kostnader du behöver räkna med.

Om du inte redan skulle ha en fysisk butik så bör du först starta ett företag och det kostar olika mycket beroende på vilket företag du väljer och om ditt syfte är att driva en e-handel med ett aktiebolag så kostar det 25000 kronor för inledande aktiekapital. 

Nästa steg är att köpa ditt domännamn och i sin tur din webbplats. Den avgiften brukar ligga på 100-200 kr per år.

Sedan är det hög tid att välja din e-handelsplattform, där har du möjligheten att välja att betala ett fast pris då många aktörer har färdigpaketerade lösningar. De kan hjälpa till också med att optimera ditt upplägg efter dina behov så att du inte behöver betala i onödan för resurser och funktioner som du inte använder.

Nu har du kommit så långt att du har en webbutik som fungerar. Men det återstår viktiga frågor som vilka betalningslösningar ska du använda dig av? För det mesta så betalar du en startavgift och en månadsavgift och summorna varierar.

Ska du välja att ha ett eget till exempel och vad för leveransalternativ kommer finnas? Vad du än väljer så påverkas kostnaderna. När din verksamhet har varit igång ett tag och växer så kommer du förmodligen behöva börja tänka på att ha ett externt lager med anställda. Du bestämmer över om du vill debitera kunderna för frakten och vad som skall ingå i det du debiterar de för. 

Det kommer alltid dyka upp andra kostnader på prylar som datorer, mobiler, bokföring och redovisning. Det är exempelvis mer ekonomiskt att sköta sin egna bokföring än att anlita en revisor. 

Klicka här om du vill pröva på att starta en testbutik!

e-handel
Jag vill veta mer!
close slider