Vad är en funnel ?

Vi ska försöka förklara vad som är en funnel

En funnel är en automatiserad process som hjälper dig att locka potentiella kunder till din webbplats, engagera dem och omvandla dem till leads. Det är ett kraftfullt verktyg som används av både företag och marknadsförare för att samla trafiken och öka chanserna till konverteringar.

Fullel / Tratten består av flera steg, vart och ett utformat i syfte att föra besökarna vidare mot ett köp. Tratten börjar vanligtvis med att användarna upptäcker webbplatsen genom olika former av marknadsföring, t.ex. kampanjer i sociala medier, blogginlägg eller e-post. När de väl är på webbplatsen uppmuntras användarna att interagera med innehåll som produktsidor, bloggartiklar och videor. Denna interaktion hjälper intresserade besökare att komma djupare in i tratten genom att ge mer information om deras intressen eller behov.

När en besökare har hamnat tillräckligt långt ner i processen blir de en lead. Lead nurturing används sedan för att skapa relationer med potentiella kunder för att hålla dem engagerade och öka deras sannolikhet att göra ett köp. Automatiserade marknadsföringsmeddelanden som e-postmeddelanden, erbjudanden om särskilda rabatter eller gratiserbjudanden bidrar till att hålla leads intresserade av det du erbjuder tills de är redo att fatta ett beslut.

I slutet av tratten ligger konverteringen när de ledande kunderna så småningom har fått tillräckligt med information och förtroende för att göra ett köp eller anmäla sig till något som en prenumerationstjänst. För att detta steg ska bli framgångsrikt är det viktigt att företagen har gjort allting rätt innan fram till denna punkt eftersom det är i detta steg som en stor del av intäkterna kommer ifrån.

Tratten är otroligt användbar inte bara för att locka in nya kunder utan också för att hjälpa befintliga kunder att bli mer lojala anhängare och återkommande köpare också genom olika tjänster som lojalitetsprogram eller andra incitament som uppmuntrar till regelbundna besök och köp över tid. Genom att använda olika strategier under varje steg i tratten kan du se till att du skapar en effektiv trattprocess som är skräddarsydd specifikt för ditt eget företags behov.

 

Vad är en funnel
Jag vill veta mer!
close slider