O-ringar gummi

O-ringar gummi

Jila Industriförnödenheter AB är ett svenskbaserat företag som specialiserat sig på att leverera högkvalitativa tätningsprodukter och ritningsdelar. Som en av de mest betrodda leverantörerna av industrikomponenter erbjuder Jila sina kunder ett brett utbud av lösningar tillverkade av gummi, plast, naturmaterial, PTFE och metall. Bland dessa produkter finns O-ringar tillverkade av EPDM och gummi samt PEEK-material.

O-ringar av EPDM (etylenpropylendienmonomer) är tillverkade av ett syntetiskt gummi som är känt för sin hållbarhet och utmärkta värmebeständighet. Detta gör den idealisk för användning i tuffa miljöer där temperaturfluktuationer förekommer ofta. O-ringar av EPDM har utmärkt kemikaliebeständighet och kan därför användas i applikationer där kontakt med olika kemikalier är sannolik. Dessutom ger dessa typer av tätningar överlägsen tätningsprestanda eftersom de kan bilda en tät tätning mot både statiska och dynamiska ytor utan att kompromissa med deras förmåga att prestera under tryck eller över tid.

Förutom O-ringar i EPDM levererar Jila även O-ringar i gummi som är perfekta för applikationer som kräver starka mekaniska egenskaper, t.ex. tryckhållfasthet, rivhållfasthet, töjningsnivåer, draghållfasthet och hårdhet. Dessa typer av tätningar har utmärkt flexibilitet vilket gör dem lämpliga för dynamiska tätningsapplikationer som pumpar, ventiler eller roterande axlar. Deras elasticitet gör också att de kan hantera höga tryck utan att deras integritet eller prestanda försämras över tiden.

PEEK-material (polyetereterketon) är en annan typ av tätningsmedel som erbjuds av Jila Industriförnödenheter AB och som kan användas inom många olika branscher, bland annat flyg- och rymdindustrin, tillverkning av medicintekniska produkter, petroleumbearbetning och fordonsindustri. Detta material är extremt starkt och har utmärkt termisk stabilitet, vilket innebär att det kan motstå extrema temperaturer utan att dess prestanda eller strukturella integritet försämras över tiden. PEEK är dessutom mycket slitstarkt, vilket gör det till ett idealiskt val för dynamiska tätningsbehov tack vare dess nötningsbeständighet.

När du ska välja den bästa tätningslösningen för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till alla faktorer, t.ex. den miljö du ska använda dem i, vilken typ av applikation du behöver dem för och vilka egenskaper de måste ha för att uppfylla dina krav på ett effektivt sätt. Med ett omfattande urval av O-ringar i EPDM och gummi tillgängliga hos Jila Industriförnödenheter AB tillsammans med materialalternativet PEEK finns det säkert något som uppfyller dina krav perfekt. För att lära dig mer om dessa produkter eller andra tillgängliga komponenter, besök gärna Jilas webbplats på wwwjila/se/#om idag!

Jag vill veta mer!
close slider