Flänspackning

Flänspackning

Jila Industriförnödenheter AB är ett svenskbaserat företag som specialiserat sig på att tillhandahålla tätningsprodukter och dragdetaljer i gummi, plast, naturmaterial, PTFE och metall. Företaget levererar ett brett utbud av produkter till olika branscher, inklusive bygg-, fordons- och elektronikindustrin. I sortimentet ingår en mängd olika flänsar, packningar, O-ringar, gummimattor och andra tillbehör.

Flänspackningar används för att bilda en tätning mellan två ytor så att vätskor eller gaser inte kan läcka ut. De finns i olika storlekar och former för att passa de särskilda behoven i den applikation de används för. De vanligaste typerna av flänspackningar som används idag är spirallindade packningar, mantlade packningar och ringskarvspackningar. Spirallindade packningar består av omväxlande lager av rostfritt stål och fyllnadsmaterial som grafit eller asbestfria material. Mantlade packningar har ett yttre skikt av rostfritt stål över ett inre skikt av grafit eller icke-asbestmaterial, medan ringpackningar har metallringar som komprimeras genom att bultas mot varandra och skapar en tätning metall mot metall. Alla dessa varianter erbjuder olika nivåer av tryckklassning beroende på behovet i den applikation där den används.

O ringar

O-ringar är en annan typ av tätningsprodukt som ger en tillförlitlig tätning när den placeras mellan två passande komponenter, ofta tillverkade av gummi eller elastomeriska föreningar och andra material som nylon eller silikon. De är utformade med ett ovalt tvärsnitt där ena ytan har en överlappning som garanterar att inget läckage uppstår när de är korrekt installerade. O-ringar kan också användas i statiska applikationer där de två komponenterna inte rör sig i förhållande till varandra eller i dynamiska applikationer där det förekommer rörelser under drift, t.ex. pumpar, ventiler och grindar m.m. Storlek och form beror på applikationen, men vanligtvis har de en innerdiameter från 1/4″ upp till 11″ i antingen runda eller fyrkantiga konfigurationer.

Gummimattor industri

Gummimattor är en annan användbar produkt som Jila Industriförnödenheter AB tillhandahåller för olika industriella ändamål, t.ex. bullerisolering, ljudabsorption, golvskydd mot kemikaliespill m.m. Dessa mattor kan tillverkas av naturgummi som latexgummi eller syntetiska gummi som neopren eller nitril beroende på applikationskraven, men alla alternativ ger motståndskraft och hållbarhet som gör att de tål slitage över tid, vilket gör dem idealiska för långvarig användning i industriella miljöer. Gummimattor varierar i tjocklek från 1/8″ – 5/8″ (3 mm – 16 mm) beroende på användningsområde men alla ger god stötdämpning för ännu mer komfort på stående arbetsplatser, särskilt de som involverar maskiner med mycket vibrationer under drifttiden, vilket innebär att anställdas säkerhet garanteras hela tiden utan att kompromissa med produktivitetsnivåerna i någon industriell miljö där dessa produkter används korrekt.

Jila Industriförnödenheter AB erbjuder sina kunder högkvalitativa tätningsprodukter som backas upp av decennier av erfarenhet och ger kunderna allt de behöver för att hålla sin verksamhet igång utan säkerhetsbrister på grund av defekta tätningar som tillåter vätskor eller gas att läcka ut från sina system och riskerar kontaminering i alla miljöer där det kan vara beläget om det inte hanteras korrekt genom att använda högkvalitativa produkter som erbjuds av detta företag som garanterar kundnöjdhet hela tiden på grund av sitt åtagande att tillhandahålla högkvalitativa produkter som backas upp av garantier tillsammans med teknisk support upp av garantier tillsammans med teknisk support när det behövs så att kunderna kan vara säkra på att de har valt rätt leverantör när det gäller att köpa tätningslösningar för sin affärsverksamhet säkerställa tillförlitlighet tillsammans med kostnadseffektivitet när de förvärvar sina varor vilket cementerar JILA Industriförnödenheter AB position som en av Sveriges ledande leverantörer inom denna bransch ger kunderna allt de behöver under ett tak gör dem till en idealisk partner när tätningslösningar blir nödvändiga enligt någon särskild verksamhetens krav

Jag vill veta mer!
close slider