SVENSKTILLVERKAD MICROCEMENT

Design By Cement tillverkar microcement VITRUVIUS som man lägger där man önskar ett snyggt betongutseende.
Produktionen finns i det gamla Sockerbruket i Roma, mitt på Gotland.

Microcement är ett cementbaserat beläggningsmaterial med ett brett användningsområde, från vägg- och golvbeläggning till dekoration. Det består av en blandning av portlandcement och andra mineraliska komponenter, med tillsats av polymerhartser som ger det sin unika konsistens. Slutresultatet är en slät, sömlös yta som kan användas för att skapa dekorativa och funktionella mönster.

Mikrocement är ett mångsidigt material som kan användas både inomhus och utomhus, i både kommersiella och privata miljöer. Det är särskilt populärt för golv och väggar i badrum, eftersom det ger en attraktiv yta som är lätt att rengöra och underhålla. Dessutom kan mikrocement appliceras på en mängd olika sätt, från att applicera det direkt på substratytan till att skapa intrikata mönster med stenciler eller murslev.

Mikrocementets flexibilitet gör det också idealiskt för olika designstilar. Från industriellt utseende till minimalistisk modernism, dess mångsidighet gör att du kan experimentera med färg- och texturalternativ för att skräddarsy utseendet på ditt utrymme. När mikrocement kombineras med andra material som trä eller glas kan det bilda en av texturer och färger.

Slutligen är mikrocement ett slitstarkt material som tål hög trafik i t.ex. kök och badrum samtidigt som det behåller sitt fina utseende. Dessutom är det vattenbeständigt och fläckbeständigt, vilket gör det till ett idealiskt val för våta utrymmen som duschar och bastur. Det kräver också mycket lite underhåll i jämförelse med andra material som kakel eller sten, som kräver regelbunden tätning och rengöring. På det hela taget är mikrocement ett utmärkt val för att skapa en modern stil med en tidlös känsla.

Installationen av mikrocement är relativt okomplicerad och kan utföras av en yrkesman eller som ett gör-det-själv-projekt. Det innebär att man förbereder underlaget, applicerar flera lager av materialet och sedan förseglar det för att skydda det mot slitage. Denna process tar vanligtvis två dagar för ett rum av genomsnittlig storlek, men kan ta upp till tre dagar beroende på hur komplex designen är.

På det hela taget är mikrocement ett attraktivt och mångsidigt material som erbjuder många fördelar när det gäller stil, funktionalitet, hållbarhet och underhåll. Dess flexibilitet gör att du kan anpassa utseendet så att det passar ditt utrymme samtidigt som det ger ett utmärkt skydd mot vattenskador och slitage. Med rätt installation och underhåll kommer det dessutom att hålla i många år utan att förlora sin. Microcement är därför ett utmärkt val för alla som vill skapa ett unikt och elegant utseende i sitt hem eller kommersiella utrymme.

Jag vill veta mer!
close slider