Sjss – Svenska Jakt & skytte skolan

Sjss

Vill du bli en bättre jägare och “sikta” mot en säkrare jakt. Tveka inte, gå en kurs och få en gedigen utbildning av kunniga och erfarna kursledare. Jägarexamen – Kurs för dig som vill bli en skicklig jägare. Jägarexamen & skyttekurser i världsklass. Jägarexamen finns att boka nära: Eskilstuna, Jönköping, Linköping, Mariestad, Norrköping, Södermanland, 
Stockholm, Uppsala, Västerås. Vi kan även komma till er om ni är från 6 deltagare och uppåt.

Svenska Jakt & Skytteskolan är det främsta valet för dig som vill avlägga jägarexamen och bli certifierad. Vi erbjuder omfattande kurser som är både informativa och engagerande och lär deltagarna alla nödvändiga lagar, regler och säkerhetsprotokoll för en lyckad jaktupplevelse. Våra instruktörer är mycket kunniga och fullt certifierade för att ge kvalitetsundervisning för att se till att eleverna förstår varje del av jägarexamen. Utöver våra kurser ger vi praktisk vägledning på plats under verkliga jaktresor, så att du kan öva dina nyvunna färdigheter i en verklig miljö. Med Svenska Jakt & Skytteskolan kan du vara säker på att du har all information du behöver för att klara jägarexamen med självförtroende. Börja din resa idag och gå med oss för att bli en framgångsrik jägare!

Jägarexamen är en viktig del av arbetet med att bli yrkesjägare. Under provet måste de sökande visa att de har kunskaper och färdigheter i olika aspekter av jakten. Detta inkluderar förståelse för viltlagar och bestämmelser, säkerhetsprotokoll, korrekt teknik för hantering av djur med mera.

Dessutom måste de sökande visa att de har en djup kunskap om sin miljö och dess invånare. Detta innebär bland annat att de kan identifiera de olika djurarterna i området och att de förstår deras beteenden och vanor. Jägarna måste till exempel ha kunskap om hur olika arter vandrar under året och var de kan finnas under vissa årstider.

De sökande måste också visa att de har utmärkta färdigheter i skjutteknik. De testas på noggrannhet när de skjuter på stationära mål på avstånd upp till 200 meter med skjutvapen eller bågar. Jägarna får också öva på att skjuta när de springer och när de står stilla för att bli skickliga i alla typer av situationer som de kan stöta på i det vilda.

Jag vill veta mer!
close slider