Elslutbleck

Ett elslutbleck som används med ett mekaniskt lås går att justera så att det kan passa perfekt för den dörr det installeras i. Det går att hitta elslutbleck med rättvänd eller omvänd funktion:

Rättvänd – När du har ett elslutbleck med rättvänd funktion så kommer dörren att vara låst om elen försvinner.

Omvänd – Med omvänd funktion så kommer dörren att låsas upp om elen försvinner.

Det finns en del saker att kika på för att välja rätt elslutbleck. Du ska till exempel se på volt-antal. Det här ska stämmas av med byggnaden som låsen ska installeras i.

STEP är en rekommenderad serie

STEP Silent är en serie med elslutbleck som har många fina fördelar. Det går till exempel alltid att låsa upp dörren trots att det kan ligga tryck mot elslutsblecket. Det här beror på att STEP använder sig av fin lufttrycksteknik.

Andra fördelar med STEP elslutbleck är:

  • En utrymningsdörr blir mycket snabbare att öppna med hjälp av STEP. Det blir inga fördröjningar som kan vara farliga.
  • Den här typen av elslutbleck är gjorda för en hög öppningsfrekvens och passar därmed bra i miljöer där många går ut och in.
  • Låset är i stort sett ljudlöst så folk som behöver arbetsro behöver inte störas av dörrar som låses upp i tid och otid.
  • Hög brytstyrka gör att det blir hög säkerhet och mycket svårt att göra intrång via en dörr med STEP seriens elslutbleck.

Genom att välja rätt typ av elslutbleck så kan helt vanliga mekaniska lås fungerar på ett mycket avancerat sätt och öka säkerheten i huset där dörrarna med låsen sitter.

Jag vill veta mer!
close slider